Usein kysytyt kysymykset

Onko kysyttävää? Tässä vastauksia.

Mikä Arkadia 2023 on?

Arkadia 2023 -ohjelma on valtakunnallinen ohjelmakokonaisuus tulevaisuuden politiikan vaikuttajille ja yhteiskunnallisesti aktiivisille henkilöille. Arkadian tavoitteena on luoda puoluerajat ylittävä yhteisö ja keskustelufoorumi, jossa edistetään ensimmäiselle eduskuntakaudelle pyrkivien ehdokkaiden sekä talouden ja politiikan parissa toimivien vaikuttajien valmiuksia ja käsitellään moniarvoisesti taloudellisia ja yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Onko Arkadiaa järjestetty aiemmin?

Eurofacts on järjestänyt valtakunnallisia Arkadia-ohjelmia vuoden 1999 eduskuntavaaleista lähtien. Syksyllä 2021 käynnistyvä Arkadia on järjestyksessään jo seitsemäs. Tutustu edelliseen Arkadia-ohjelmaan osallistuneiden vaikuttajien kokemuksiin täältä

Onko Arkadia 2023 maksullinen?

Ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta tilaisuuksiin matkustaville korvataan matkakulut halvimman julkisen kulkuneuvon mukaan toteutuneiden kulujen mukaisesti kuitteja vastaan.

Kenelle Arkadia on suunnattu?  

Arkadia 2023 -ohjelmaan valitaan yhteensä noin 200 tuleviin eduskuntavaaleihin ehdolle asettuvaa sekä järjestökentän nuorta vaikuttajaa. Osallistuminen edellyttää täysi-ikäisyyttä. Arkadiaan pyritään saamaan osallistujia kattavasti ympäri Suomea ja kaikista eduskuntapuolueista. Hae Arkadiaan

Mikä on Arkadian tavoite?

Arkadian tavoitteena on haastaa osallistujat ja kumppanit keskustelemaan yhteiskunnallisesti tärkeistä kysymyksistä avoimesti ja moniäänisesti. Arkadian tarjoaa osallistujilleen faktoihin pohjautuvaa tietoa eri toimialoista ja niiden tulevaisuuden näkymistä.

Arkadia 2023 perustuu ajatukselle avoimesta yhteiskunnallisesta keskustelusta, joka on edellytys kestävälle poliittiselle päätöksenteolle. Arkadian järjestämisessä noudatetaan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä sekä Euroopan unionin instituutioissa käytettävää eettistä menettelytapasääntöä EPACAn code of conductia, johon Eurofacts Oy on sitoutunut vuodesta 1996.

Ketkä Arkadia 2023 -ohjelman rahoittavat ja järjestävät?

Arkadian rahoittavat yhteistyökumppanit ovat oman alansa johtavia yrityksiä ja järjestöjä, jotka haluavat osallistua moniääniseen yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä kehittää omaa sidosryhmävuoropuheluaan.Arkadia 2023 -ohjelman yhteistyökumppaneita ovat Finanssiala ry, Fortum Oyj, Helen Oy, Neste Oyj, Suomen Kiinteistöliitto ry, Työeläkevakuuttajat TELA ry ja UPM. 

Ohjelman järjestelyistä vastaa Eurofacts Oy yhteistyössä kumppaneiden kanssa.

Mitä ohjelma sisältää?

Arkadia 2023 -ohjelma sisältää eri teemoihin ja toimialoihin keskittyviä verkkotilaisuuksia, ainutkertaisia verkostoitumisvierailuja ja vuoropuhelua eri alojen ykkösasiantuntijoiden sekä muiden päättäjien välillä – ja ennen muuta kanssakäymistä eri tavoin ajattelevien ja yhteiskunnallisesti aktiivisten henkilöiden välillä. 

Arkadiassa katsotaan tulevaisuuteen, yli päivän politiikan. Arkadian taustalla on ilmiöpohjaisuus. Ohjelman teemoja ovat muun muassa ilmastonmuutos, kiertotalous ja vastuullisuus, väestön ikääntyminen, kaupungistuminen ja muuttoliike, informaatiovaikuttaminen ja sananvapaus sekä teknologian murros ja digitaalisuus. 

Tarkempi ohjelma ja aikataulu julkaistaan syksyllä 2021.

Kuinka paljon Arkadiassa on ohjelmaa?

Ohjelman tilaisuuksia järjestetään keskimäärin kerran kuukaudessa lomakausia lukuun ottamatta. Suuri osa Arkadia 2023 -ohjelmasta toteutetaan verkossa. Osallistujilla on mahdollisuus verkostoitua yhteistyökumppanien ja osallistujien kanssa myös virallisten tilaisuuksien ulkopuolella 24/7 toimivalla Arkadia 2023 -verkkoalustalla.

Milloin Arkadia alkaa ja loppuu?

Arkadia 2023 käynnistyy marraskuussa 2021 ja päättyy alkuvuodesta 2023.
Ohjelma koostuu sarjasta verkkotilaisuuksia ja verkostoitumisvierailuja yhteistyökumppaneiden valitsemiin kohteisiin. Ohjelman tilaisuuksia järjestetään keskimäärin kerran kuukaudessa lomakausia lukuun ottamatta.

Mitä tarkoittaa, että Arkadia on hybriditapahtuma?

Haluamme taata, että tuleva Arkadia on mahdollisimman monipuolinen ja että jokaisella mukana olevalla on mahdollisuus osallistua ohjelmaan asuinpaikastaan ja ajallisista haasteista huolimatta. Osa tilaisuuksista on katsottavissa Arkadia 2023 -verkkoalustalla, jossa osallistujat pääsevät tutustumaan toisiinsa vuoden ja vuorokauden ympäri. Luvassa on myös sarja fyysisiä eri toimialoihin keskittyviä verkostoitumisvierailuja yhteistyökumppanien valitsemiin mielenkiintoisiin kohteisiin.

Miten pääsen mukaan?

Hae ohjelmaan täyttämällä lyhyt verkkolomake klikkaamalla tästä.   

Onko ilmoittautuminen sitova?

Ilmoittautuminen ei sido sinua osallistumaan kaikkiin tilaisuuksiin, vaan voit osallistua vapaasti itseäsi kiinnostavaan ohjelmaan. Aktiivinen osallistuminen kannattaa, sillä Arkadia tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden saada arvokasta tietoa seuraavan vaalikauden elinkeino- ja yhteiskuntapoliittisistä kysymyksistä ja verkostoitua muiden päättäjien sekä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.

Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä tai laita suoraan sähköpostia info@arkadia2023.fi. Vastaamme mielellämme!